Bananen Blondies

Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 3

Zoiets als dit heb je waarschijnlijk nog nooit geprobeerd! Deze blondines hebben een heerlijke fudge-achtige textuur met de smaak van banaan. De bruine boter frosting maakt het helemaal af, wat is dit lekker!

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen, gepureerd
  • 120 gram boter, gesmolten
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1 1/2 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 130 gram bloem

  • Voor de frosting:
  • 60 gram boter
  • 6 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gram poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in van 20 x 20 cm.
  2. Meng voor het beslag de gesmolten boter, suiker en de zout in een kom. Voeg het ei, de kaneel en de vanille toe en meng dit. Voeg vervolgens de banaan toe en meng dit tot een glad beslag.
  3. Voeg de bloem nu toe en meng dit totdat alles is opgenomen in het beslag. Schenk het beslag in het bakblik en bak dit voor 25-30 minuten, totdat het in het midden gaar is. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  4. Smelt voor de frosting de boter in een pannetje en blijf de boter roeren totdat deze een goudbruine kleur krijgt. Voeg nu de bruine suiker, de melk en een snufje zout toe. Breng dit al roerend aan de kook en neem het vervolgens van het vuur af en laat dit 10-15 seconden lang afkoelen.
  5. Roer de poedersuiker en de vanille er nu doorheen en verspreid de frosting over de blondies. Laat de frosting wat hardden voordat je de blondies aansnijdt.

Benodigdheden

Oven, bakblik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here