Bananen Cheesecake

0
12034
bananen-cheesecake
bananen-cheesecake
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 12

De geschiedenis van Bananen Cheesecake gaat terug naar het ontstaan van cheesecake zelf, dat wordt vermoedelijk al meer dan 4.000 jaar geleden gemaakt werd in het oude Griekenland. Cheesecake werd oorspronkelijk bereid door het mengen van geitenkaas met honing en tarwe. Het werd beschouwd als een energierijk voedsel en werd vaak geserveerd bij bruiloften en sportevenementen.

De moderne versie van cheesecake, zoals we die vandaag kennen, ontwikkelde zich in de Verenigde Staten in de late 19e en vroege 20e eeuw. Cream cheese, een zachte, verse kaas, werd geïntroduceerd door een Amerikaanse zuivelproducent genaamd William Lawrence in 1872. Cream cheese werd al snel een populair ingrediënt voor cheesecakes vanwege de romige textuur die het aan de taart geeft.

De toevoeging van bananen aan cheesecake is waarschijnlijk ontstaan als een creatieve variatie op het basisrecept. Bananen, die van nature zoet en romig zijn, voegen een heerlijke smaak en textuur toe aan cheesecake. Het is niet precies bekend wie voor het eerst bananen heeft toegevoegd aan cheesecake, maar het is waarschijnlijk dat het ergens in de 20e eeuw is begonnen.

Cheesecake met banaan heeft sindsdien populariteit gewonnen en is een geliefde variatie geworden op de traditionele cheesecake. Er zijn talloze recepten en variaties beschikbaar, met verschillende methoden om de bananensmaak in de taart te verwerken, zoals het pureren van bananen in de cheesecake vulling, het toevoegen van plakjes bananen op de bodem of bovenop de taart, of het toevoegen van bananensmaak extracten of likeuren.

Tegenwoordig is Cheesecake met banaan een heerlijke traktatie die wordt genoten door cheesecake liefhebbers over de hele wereld. Het is een heerlijke combinatie van de romige, fluweelzachte textuur van cheesecake en de zoete, tropische smaak van rijpe bananen. Of het nu klassiek of met een moderne twist is, Banaan Cheesecake blijft een heerlijke en geliefde lekkernij voor dessertliefhebbers wereldwijd.

 

Klik hier voor meer taartrecepten.

Wat een heerlijke taart! Bananen Cheesecake! Dit recept is een 'no-bake recept' en je hebt er dus geen oven voor nodig. De gelatine en roomkaas zorgen voor voldoende stevigheid mits je de taart lang genoeg laat opstijven in de koelkast. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 30gr boter
  • 150gr biscuitjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 125ml creme fraiche
  • 250gr roomkaas (mascarpone)
  • karamelsaus

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
  2. Smelt de boter in een steelpan
  3. Maal ondertussen de biscuitjes fijn in de keukenmachine en voeg vervolgens de gesmolten boter en kaneelpoeder toe
  4. Bedek de bodem van de vorm met de verkruimelde biscuitjes, druk het stevig aan
  5. Snij 3 van de 4 bananen in plakjes en bedek de taartbodem met ongeveer een derde van de banaan en zet de vorm in de koelkast
  6. Week de gelatine 5 minuten in koud water
  7. Pureer ondertussen de helft van de overgebleven banaan samen met de vanille extract met een staafmixer
  8. Verwarm ongeveer de helft van de bananenpuree in een steelpan tegen de kook aan
  9. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los het op in de warme puree
  10. Voeg de warme puree toe aan de koude puree en roer het goed door
  11. Klop de 125ml (de helft) van de slagroom stijf met de suiker en roer de crème fraiche en roomkaas los in een beslagkom
  12. Spatel de bananenpuree en de slagroom luchtig door de roomkaas en schep het op de taartbodem
  13. Zet de bananen cheesecake minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast
  14. Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en verwijder de springvorm
  15. klop de overgebleven 125ml slagroom stijf en spuit het in mooie toefjes langs de rand van de taart
  16. Snij de overgebleven banaan in plakjes en bedek hiermee de bovenkant van de taart
  17. Snij de taart aan, serveer de punten op bordjes en schenk de karamelsaus in lijntjes over de taartpunt

Benodigdheden

Bakpapier, springvorm (Ø 22 cm), keukenmachine, staafmixer, slagroomspuit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here