Bananen Creme Taart

0
5777
bananen-creme-taart
bananen-creme-taart
Bereidingstijd: 135 minuten
Personen: 8

Vrolijk je dag op met deze Bananen Creme Taart recept! Een heerlijke taart die het altijd goed doet bij de visite! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 200gr kristalsuiker
  • 200gr boter, op kamer temperatuur
  • 2 theelepels vanille extract
  • 4 eieren
  • 225gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 bananen
  • 100gr witte basterd suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 400ml melk
  • 4 eidooiers
  • 250ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C en vet een ronde taartvorm van ongeveer 25cm doorsnede in
  2. Klop de kristalsuiker, boter en 1 theelepel vanille extract met een mixer tot een glad geheel
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix het steeds goed door elkaar
  4. Voeg beetje bij beetje het meel toe en blijf mixen
  5. Mix nu het beslag op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad beslag
  6. Roer een halve in stukjes gesneden banaan door het beslag en giet het vervolgens in de taartvorm
  7. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar
  8. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen of de bodem gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake klaar
  9. Laat de cake taartbodem minimaal 30 minuten afkoelen
  10. Doe ondertussen de basterd suiker en maïzena in een pan en roer het door elkaar
  11. Zet het vuur aan en voeg geleidelijk de melk toe
  12. Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerend aan de kook
  13. Schep een beetje melk uit de pan, klop dit met een garde samen met de eidooiers door elkaar en schenk het terug in de pan
  14. Laat het mengsel nog even zachtjes door koken totdat het de gewenste dikte heeft
  15. Haal de pan van het vuur en roer de vanille extract door het mengsel
  16. Laat de pudding 10 minuten afkoelen
  17. Pureer de overgebleven banaan in een keukenmachine en roer het door de pudding
  18. Schenk het over de cake bodem en laat het vervolgens minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast
  19. Klop de slagroom stijf en verdeel het gelijkmatig over de bovenkant van de taart

Benodigdheden

Oven, ronde taartvorm (ongeveer 25cm), mixer, keukenmachine

1 REACTIE

  1. Wanneer gebruik je de eieren en wanneer alleen de dooiers? er staat 4 eieren en 4 eidooiers…. maar in het recept alleen eieren….
    Lijkt me een lekkere taart 😉

    • Hoi F, de eierdooiers gebruik als tweede (aan het einde van de bereidingswijze). Ik heb het bericht aangepast. Bedankt voor je scherpe blik! Groetjes, Sabine

  2. Dag Sabine, ik heb de cake nog niet gemaakt, maar ga dit zeker wel doen. Maar waarom zou e het eiwit van de vier eieren wegdoen en er slagroom opdoen. Waarom niet het eiwit opkloppen en een beetje met een brandertje bruinen? Moet toch smaken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here