Bereidingstijd: 135 minuten
Personen: 8
Vrolijk je dag op met deze Bananen Creme Taart recept! Een heerlijke taart die het altijd goed doet bij de visite! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 200gr kristalsuiker
- 200gr boter, op kamer temperatuur
- 2 theelepels vanille extract
- 4 eieren
- 225gr zelfrijzend bakmeel
- 3 bananen
- 100gr witte basterd suiker
- 2 theelepels maïzena
- 400ml melk
- 4 eidooiers
- 250ml slagroom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165°C en vet een ronde taartvorm van ongeveer 25cm doorsnede in
- Klop de kristalsuiker, boter en 1 theelepel vanille extract met een mixer tot een glad geheel
- Voeg één voor één de eieren toe en mix het steeds goed door elkaar
- Voeg beetje bij beetje het meel toe en blijf mixen
- Mix nu het beslag op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad beslag
- Roer een halve in stukjes gesneden banaan door het beslag en giet het vervolgens in de taartvorm
- Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar
- Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen of de bodem gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake klaar
- Laat de cake taartbodem minimaal 30 minuten afkoelen
- Doe ondertussen de basterd suiker en maïzena in een pan en roer het door elkaar
- Zet het vuur aan en voeg geleidelijk de melk toe
- Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerend aan de kook
- Schep een beetje melk uit de pan, klop dit met een garde samen met de eidooiers door elkaar en schenk het terug in de pan
- Laat het mengsel nog even zachtjes door koken totdat het de gewenste dikte heeft
- Haal de pan van het vuur en roer de vanille extract door het mengsel
- Laat de pudding 10 minuten afkoelen
- Pureer de overgebleven banaan in een keukenmachine en roer het door de pudding
- Schenk het over de cake bodem en laat het vervolgens minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast
- Klop de slagroom stijf en verdeel het gelijkmatig over de bovenkant van de taart
Benodigdheden
Oven, ronde taartvorm (ongeveer 25cm), mixer, keukenmachine
Wanneer gebruik je de eieren en wanneer alleen de dooiers? er staat 4 eieren en 4 eidooiers…. maar in het recept alleen eieren….
Lijkt me een lekkere taart 😉
Hoi F, de eierdooiers gebruik als tweede (aan het einde van de bereidingswijze). Ik heb het bericht aangepast. Bedankt voor je scherpe blik! Groetjes, Sabine
Dag Sabine, ik heb de cake nog niet gemaakt, maar ga dit zeker wel doen. Maar waarom zou e het eiwit van de vier eieren wegdoen en er slagroom opdoen. Waarom niet het eiwit opkloppen en een beetje met een brandertje bruinen? Moet toch smaken?
Hoi Teuntje, bedankt voor je suggestie. Dat zal zeker smaken! Goed idee! Groetjes, Sabine