Bereidingstijd: 45 minuten
Bananen Cupcakes recept om heerlijke kleine bananentaartjes te bakken! Altijd leuk om samen met de kinderen te kokkerellen! Veel bakplezier! Dit recept is goed voor 12 stuks.
Ingrediënten
- 2 bananen
- 1 theelepel citroensap
- 150gr boter
- 200gr suiker
- 2 kleine eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 50gr zure room
- 50gr appelmoes
- 200gr zelfrijzend bakmeel
- 125ml melk
- 175gr roomkaas
- 500gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C en vul een muffinvorm met papieren vormpjes
- Prak 1,5 banaan fijn in een kom en voeg de citroensap toe
- Klop de helft van de boter en suiker tot een luchtige massa
- Klop de eieren één voor één door het beslag
- Roer een theelepel vanille-extract, zure room en appelmoes door het mengsel
- Voeg vervolgens de bakmeel en de melk toe en klop het geheel tot een glad beslag
- Klop als laatste de geprakte banaan toe
- Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en zet het 20 minuten in de oven. Test of de cupcakes gaar zijn door in het midden een satéprikker te prikken. Wanneer deze er schoon uitkomt zijn de cupcakes gaar
- Klop ondertussen de rest van de boter samen met de roomkaas in een grote kom
- Voeg een theelepel vanille-extract toe en roer het goed door
- Klop vervolgens de poedersuiker voorzichtig door het mengsel totdat deze mooi glad is
- Verdeel de glazuur over de cupcakes met een spuitzak
- Snij de overgebleven halve banaan in plakjes en gebruik dit om de cupcakes te versieren
Benodigdheden
Oven, cupcakes bakvorm