Bananen kruimelcake

Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 12 porties

Dit is een heerlijke variaties op de normale bananencake. Probeer het nu via Receptenbundel.nl.

Ingrediënten

    Voor de cake:
  • 120 gram zachte boter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 3 rijpe bananen, gepureerd
  • 2 grote eieren
  • 1 tl vanille
  • 2 el zure room
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

  • Voor de kruimel topping:
  • 120 gram boter
  • 200 gram bruine suiker
  • 130 gram bloem
  • 3/4 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Mix de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg de bananen toe en meng dit door het beslag en voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg de vanille en zure room toe en meng ook deze door het beslag.
  3. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en de zout en voeg dit toe aan het beslag zonder langer te mengen dan nodig is. Schenk het beslag in de ovenschaal.

  4. Voor de kruimel topping:
  5. Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze samem met de bloem, bruine suiker en kaneel in een kleine kom. Vorm met de vingertoppen en kruimelige massa en bestrooi het bananen cake beslag hier mee.
  6. Bak de cake voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als deze er schoon uit komt is de cake gaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here