Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Bananen Pannenkoeken met Ricotta en Banaan
Bananen Pannenkoeken met Ricotta en Banaan
Kijk eens op deze kortingssite voor kortingen op je boodschappen
Probeer ook eens een Duitse pannenkoek.
Heerlijk, gemakkelijk en goddelijk! Deze Pannenkoeken met Ricotta en Banaan zijn gewoon te lekker om waar te zijn. Het zou verboden moeten zijn! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 250gr bloem
- zout
- 2 grote eieren
- 500ml melk
- boter
- 4 bananen
- keukenstroop
- 350gr Ricotta
- klein handje gehakte walnoten
Bereidingswijze
- Doe de bloem en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is
- Voeg de eieren en de melk toe en klop het geheel tot en gladde pannenkoeken beslag
- Laat een klontje boter smelten in een grote koekenpan en giet met een soeplepel een beetje beslag in het midden van de pan. Draai de pan rond zodat de bodem is bedekt met een laagje beslag
- Bak het beslag op matig vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is
- Draai de pannenkoek om en bak de andere kant
- Bak op deze manier pannenkoeken tot het beslag op is. Als het goed is heb je ongeveer 10 pannenkoeken gebakken
- Snijd de bananen in dunne plakjes
- Schenk een bodempje keukenstroop in een grote koekenpan met anti aanbak laag eb bak de stukjes banaan ongeveer 3 minuten op laag vuur
- Leg een pannenkoek op een groot bord en bekleed het met ongeveer 1/4 van de gebakken banaan en bedek het met een andere pannenkoek
- Smeer 1/4 van de ricotta op deze pannenkoek en bedek het wederom met een andere pannenkoek
- Herhaal deze twee laatste stappen tot de banaan en ricotta op zijn en je één pannenkoek over houd om het geheel te bedekken
- Schenk een beetje keukenstroop over het geheel en bestrooi het met de gehakte walnoten
- Serveer de Pannenkoeken met Ricotta en Banaan met extra stroop en poedersuiker