Bananen pannenkoeken

Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 8 pannenkoeken

Gooi je overrijpe bananen niet weg maar maak er in plaats daar van dit heerlijke ontbijt mee. Het is een simpel recept en neemt slechts 20 minuten van je tijd in beslag.

Ingrediënten

  • 1.5 kopje bloem
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 3.5 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 310 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el bruine suiker
  • 2 rijpe bananen, gepureerd
  • Boter om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem en het bakpoeder en doe deze samen met de kaneel, zout en de nootmuskaat in een grote kom en meng dit.
  2. Maak een kuiltje in het midden en doe hier de ei, melk, vanille extract, bruine suiker en de bananen in. Meng alles met een garde tot een glad beslag.
  3. Zet een koekenpan op het gasfornuis op middelhoog tot laag vuur en smelt een klein klontje boter in de pan.
  4. Gebruik een soeplepel en schenk een schepje van het beslag in de pan. Wacht tot er luchtbelletjes over de oppervlakte van de pannakoek verschijnen en draai de pannekoek vervolgens om.
  5. Laat de pannenkoek nog ongeveer 30 minuten bakken en neem deze vervolgens uit de pan. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
  6. Lekker met poedersuiker of stroop en plakjes verse banaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here