Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Deze Bananen Pudding recept is een nagerecht om je vingers bij af te likken. Redelijk eenvoudig om te maken en leuk om eens te proberen. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 5 eidooiers
- 100gr suiker
- 30gr maïzena
- 475ml volle melk
- 2 theelepels vanille-extract
- 2 eetlepels boter
- 4 bananen, in plakjes gesneden
- 20 biscuitjes, in kleine stukjes gebroken
- 250ml slagroom
- 125gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Klop de eierdooiers samen met de suiker en maïzena tot een gladde pudding
- Kook de melk in een kleine steelpan pan en schenk het langzaam, al kloppend door de pudding
- Warm het geheel op en blijf constant kloppen wanneer het begint in te dikken om klontjes te voorkomen
- Schenk de pudding in een kom en voeg al roerend de vanille-extract en boter toe
- Bedek de kom met plastic folie zodra de boter is gesmolten en zet het minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast
- Haal de pudding na 2 uur uit de koelkast en verdeel het samen met de biscuitjes en de plakjes banaan over 4 glazen
- Begin met een laagje pudding gevolgd door een laag biscuitjes en banaan. Herhaal dit tot alles op is
- Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf en verdeel het over de 6 glazen
- Garneer het geheel met stukjes biscuit of biscuitkruimels
Details
Tip: Je kan de plakjes banaan vervangen door iedere willekeurige fruit of zelf met stukjes chocolade!
Dacht iets bijzonders…. bananenpudding blijkt gewoon vanillevla met banaan, koek en slagroom. Hoop werk… en kant en klaar net zo lekker. Verder staat er 6 personen en in het recept 4 glazen…
?