4 Personen
55 minuten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Details Bananen Wentelteefjes uit de Oven
Benodigdheden
[bol_product_links block_id=”bol_5481c27b5eecf_selected-products” products=”9200000031296437,9200000031535172,9200000031296511″ name=”Ovenschalen rond” sub_id=”” link_color=”00AA9F” subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”666666″ price_color=”FFA32E” deliverytime_color=”00B67F” background_color=”FFFFFF” border_color=”ffffff” width=”625″ cols=”3″ show_bol_logo=”yes” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”2″ admin_preview=”1″]
Bananen Wentelteefjes uit de Oven, wat een genot! Mijn kinderen beginnen al te watertanden wanneer ik mijn ronde ovenschaal en de bananen tevoorschijn haal! En volledig terecht. Dit ontbijt is echt een feestje! Smullen!
Ingrediënten
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 150gr bruine suiker
- 2 eetlepels stroop
- 2 theelepels vanille extract
- 2 theelepels kaneelpoeder
- klontje boter
- 2 bananen in stukjes gesneden
- 1/2 stokbrood in blokjes gesneden
- 125gr roomkaas
- 6 eieren
- 250ml melk
- 50gr kristalsuiker
- snufje nootmuskaat
- snufje zout
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Meng de gesmolten boter met de bruine suiker, stroop, 1 theelepel vanille extract en 1 theelepel kaneelpoeder
- Vet een ronde ovenschaal (ongeveer 22cm) licht in met een klontje boter
- Schenk het boter-suiker mengsel in de schaal en plaats de plakjes banaan over het mengsel
- Verdeel de helft van het brood over de banaan
- Verdeel de roomkaas over het brood en bedek het geheel met de rest van het brood
- Klop de eieren samen met het melk, kristalsuiker, 1 theelepel vanille extract, 1 theelepel kaneelpoeder, snufje nootmuskaat en zout in een grote kom
- Schenk het mengsel over het brood
- Bedek de ovenschaal met plasticfolie en zet het een nacht in de koelkast
- Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 190°C
- Verwijder het folie en zet de ovenschaal 35 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de Bananen Wentelteefjes uit de Oven 5 tot 10 minuten afkoelen en bestrooi het met poedersuiker voor het serveren
Details
Tip: Dit recept is een verrukkelijk ontbijtrecept maar kan ook heel lekker zijn tijdens de lunch of zelfs als nagerecht!
Benodigdheden
Oven, ronde ovenschaal (ongeveer 22cm doorsnede)