Bananencake met ananas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 4-6

Doe eens gek en gebruik eens ananas in je bananencake. Door de ananas krijgt de cake veel meer smaak en textuur. Bij mij was iedereen erg enthousiast en ik ga hem binnenkort zéker nog eens maken.

Ingrediënten

  • 4 zeer rijpe bananen
  • 1 kopje ananas, in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 gram boter, gesmolten
  • 200 gram bloem, gezeefd
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
  2. Prak de bananen fijn en mix deze samen met de suiker en eieren tot een gladde massa.
  3. Voeg de vanille en baking soda toe en meng dit door het beslag.
  4. Spatel nu de bloem in delen door het beslag heen en doe vervolgens hetzelfde met de ananas (deze mogen er in één keer bij). Zorg er voor dat de ananas goed is uitgelekt voordat je deze bij het beslag doet.
  5. Bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven en laat de cake 20 minuten lang afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Details

Tip: zijn je bananen nog niet super rijp? Leg ze in een bakblik in de oven op 180 graden. Na ongeveer 20 minuten zul je zien dat de bananen volledig bruin/rijp zijn en dus perfect voor een bananen cake!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here