Bananenpudding cake

Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 1 cake

De twee meest gewilde toetjes gecombineerd in één. Probeer het zelf ook eens, want moeilijk is het recept niet!

Ingrediënten

    Voor de cake:
  • 1,5 kopje zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 3/4 kopje suiker
  • 3 fijngeprakte bananen
  • 1/2 kopje olie
  • 2 eieren


  • Voor de pudding:
  • 4 bananen
  • 500 ml melk
  • 2 el boter
  • 3 eieren
  • 1/2 tl vanille extract
  • 3/4 kopje suiker
  • 1/3 kopje bloem
  • 1/4 tl zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet een ovenschaal in. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de baking soda en voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden van de kom en doe hier de bananen, de olie en de eieren in. Mix totdat er een glad beslag ontstaat. Bak de cake 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat deze volledig afkoelen.
  2. Doe de bloem, suiker en zout in een steelpan. Voeg de eieren toe en meng alles goed. Voeg de melk toe en zet het gas op de laagste stand. Roer nu continu met een garde. Als het mengsel de dikte van pudding heeft gekregen zet je het gas uit en voeg je de vanille en de boter toe. Blijf nu roeren totdat het mengsel wat is afgekoeld.
  3. Snijd de 5 bananen nu in partjes en verdeel deze over de oppervlakte van de cake. Verdeel de pudding over de cake en laat de cake minstens 30 minuten in de koelkast staan voordat je deze serveert. Lekker met verse slagroom.

TV Gids aanbiedingenMeer kortingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here