Bananenpudding recept

Bananenpudding recept
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4-5

Klik hier voor meer lekkere toetjes recepten

Wil je jouw kinderen vandaag verrassen met een heerlijk toetje? Maak dan snel gebruik van dit heerlijke bananenpudding recept. Een heerlijk en origineel toetje waar vooral kinderen dol op zullen zijn!

Bananenpudding recept

Bananenpudding is een populair dessert dat bestaat uit lagen van vanillepudding, bananen en koekjes. Het wordt vaak geserveerd in een grote kom en gegarneerd met slagroom en een snufje kaneel.

Wat betreft voedingswaarde bevat bananenpudding ongeveer 250 calorieën per portie, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Het bevat ook een behoorlijke hoeveelheid koolhydraten en suikers vanwege de aanwezigheid van bananen en koekjes.

De geschiedenis van bananenpudding

De geschiedenis van bananenpudding gaat terug tot de 19e eeuw, toen pudding een populair dessert was in de Amerikaanse keuken. In die tijd werden er vaak koekjes, zoals vanillewafers, aan toegevoegd om de textuur te verbeteren. Bananen werden pas later toegevoegd, toen deze vrucht populair werd in de Verenigde Staten in de jaren 30 en 40.

Bananenpudding werd vooral populair in het zuiden van de Verenigde Staten en is nog steeds een favoriet daar. Het werd vaak geserveerd op familiebijeenkomsten en bij speciale gelegenheden zoals kerst en Thanksgiving.

In de loop der jaren zijn er verschillende variaties van bananenpudding ontstaan, zoals het toevoegen van chocoladesaus of karamel voor extra smaak. Sommige recepten gebruiken ook slagroom in plaats van vanillepudding.

Bananen zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, B6 en kalium. Bananen zijn ook een goede bron van vezels, wat helpt bij een goede spijsvertering.

In conclusie is dit bananenpudding recept een heerlijk dessert met een rijke geschiedenis in de Amerikaanse keuken. Hoewel het niet de meest voedzame optie is, kan het af en toe worden genoten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Ik wens je veel smul en kook plezier.

Ingrediënten

  • 2/3 kopje suiker
  • 1/3 kopje bloem
  • 1/4 tl zout
  • 3 geklutste eieren
  • 500 ml melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 tl boter
  • 3 bananen
  • 100 gram vanille koekjes

Bereidingswijze

Doe de suiker, zout, bloem en de eieren in een steelpan en roer dit door elkaar. Giet hier de melk bij en zet het vuur aan op de laagste stand. Blijf roeren totdat de pudding goed is ingedikt. Zet het vuur uit en blijf roeren totdat het wat is afgekoeld. Roer er nu de boter en de vanille doorheen. Schenk nu de helft van de pudding in de schaal en leg hier wat koekjes en plakjes banaan op. Verdeel hier de rest van de pudding overheen en garneer met verkruimelde koekjes en plakjes banaan. Zet de pudding minstens een uur lang in de koelkast voordat je deze serveert. Lekker met slagroom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here