Bereidingstijd: 75 minuten
Personen: 12
Biologische Bananenbrood recept, is makkelijk te maken en heerlijk om op te eten. Het brood zit ook nog eens vol met vitaminen, mineralen, proteïne en je krijgt er gelijk energie van. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 150gr witte bloem (organisch)
- 150gr biologische volkoren meel
- 150gr suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 115gr ongezouten biologische boter, gesmolten
- 3 rijpe biologische bananen
- 100gr rozijnen
- 100ge kokosrasp
- 60gr organische fijngehakte walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
- Vet de bodem van het cakeblik in met boter, bestrooi het met wat bloem en zet het opzij
- Meng de bloem, meel, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom en zet even opzij
- Voeg de ei, vanille-extract, gesmolten boter en de bananen samen in een andere kom en mix goed door elkaar
- Voeg deze mix samen met de droge ingrediënten tot het samen een goed mengsel vormt
- Roer de rozijnen, kokosrasp en de walnoten door het beslag en giet het mengsel in het cakeblik en bak het brood voor ongeveer een uur tot de bovenkant bruin is
- Serveer de biologische bananenbrood warm
Benodigdheden
Oven, cakeblik