Bloemkool Kikkererwten Masala

Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4 personen

Deze romige curry is gegarandeerd een nieuwe favoriet aan de keukentafel ook al hoef je er geen top kok voor te zijn. Hij is vegetarisch, gemakkelijk te bereiden en vol Indiaanse smaak.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 tl gemalen verse gember
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 450 ml tomato frito
  • 60 ml water
  • 80 ml room
  • Zout naar smaak

  • Voor de kruidenmix:
  • 2 el garam massala
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Meng alle kruiden in een schaaltje.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en de gember toe en bak dit zo'n 3 minuten lang aan zodat de ui zacht wordt. Voeg de kruiden toe en en bak deze nog een minuut lang mee.
  3. Voeg de bloemkool, de kikkererwten, water en de tomato frito toe en roer alle ingrediënten door elkaar. Laat het gerecht een kwartier lang pruttelen op middelhoog tot laag vuur. Voeg als het nodig is tussendoor nog wat extra water toe.
  4. Zet het gas nu uit en roer de room door het gerecht. Voeg naar smaak eventueel wat extra zout toe.
  5. Serveer de curry met naanbrood of rijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here