Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 10
Ingrediënten
- 250ml water
- 100gr suiker
- 1 kaneelstokje
- 250gr rozijnen (afgespoeld en uitgelekt)
- 500ml brandewijn
Bereidingswijze
- Breng water, suiker en een kaneelstokje in een steelpan aan de kook en roer het door totdat de suiker is opgelost
- Voeg de rozijnen toe en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes mee koken
- Schenk het mengsel na 10 minuten over in een weckfles van 750ml. laat het afkoelen en zet de fles vervolgens 48 uur in de koelkast
- Schenk vervolgens de brandewijn erbij, roer het goed door en sluit de weckfles
- Hierna moet de drank minstens 6 weken op een koele, donkere plek rijpen
- Serveer het drankje in een klein glaasje met een klein lepeltje erin
Details
Tip: Gebruik de Boerenjongens als saus over een cake, vla of vanilleijs.
Benodigdheden
Oven