Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1 kilo geitenvlees
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- klein gesneden 1 rode paprika
- 1 spaans pepertje heel fijn gesneden
- klein gesneden blaadjes van 1 takje bladselderij
- 2 tomaten grof gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1/2 theelepel komijnzaadjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel suiker
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Het geitenvlees wassen met limoen en in stukken snijden. In een braadpan in de olie bruin bakken.Uien,knoflook,paprika,bladselderij, Spaanse peper,tomaten,tomatenpuree,komijnzaadjes en wat water erbij voegen. Met de deksel schuin op de pan 30 minuten laten pruttelen,af en toe wat wat toevoegen. Maak intussen rijst of funchi klaar. Uw traditionele Boneriaanse stoofschotel is klaar. Op Bonaire laat men de kleine botjes in de Kabrito stoba, het beenmerg wordt beschouwd als een lekkernij.
Benodigdheden
Braadpan