Boontjes met tomaat

Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4 personen

Dit is een heerlijk en gezond recept dat m’n moeder altijd maakte. Ideaal voor een balansdagje!

Ingrediënten

  • 800 gram sperziebonen
  • 1 klein uitje
  • 1 el olijfolie
  • Teentje knoflook
  • 4 Roma tomaten
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Dop de sperziebonen en snijd ze door de helft. Zet een pan water op hoog vuur en breng het water aan de kook. Kook de sperziebonen beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en ontvel de tomaten door ze kort in gekookt water te leggen en vervolgens af te spoelen met (ijs)koud water. Snijd ook de tomaten in blokjes.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe en fruit de ui hier in. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee en voeg vervolgens de tomaat toe. Laat de tomaat op laag vuur sudderen totdat deze zacht wordt. Voeg indien nodig een paar eetlepels water toe.
  4. Voeg de sperziebonen toe aan de gesmoorde tomaat en breng op smaak met peper en zout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here