Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12
Weer een eenvoudig recept voor heerlijke muffins! Bosbessen Kruimel Muffins zijn super lekker als tussendoortje bij de koffie of voor bij het ontbijt! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 250gr bloem
- 200gr kristalsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 60ml plantaardige olie
- 1 ei
- 80ml melk
- 1/2 theelepel vanille extract
- 125gr verse bosbessen
- 60gr boter, gesmolten
- 1,5 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm in met een beetje boter
- Mix de 200gr van de bloem, 100gr van de kristalsuiker, zout en de bakpoeder in een grote kom en voeg al kloppend de olie, ei en 1/3 van de melk toe
- Klop het geheel tot een stevig beslag en voeg al kloppend de rest van de melk en de vanille extract toe
- Roer de bosbessen door het beslag en vul de muffinvormpjes 2/3 vol
- Voor het kruimelbeslag kneed de rest van de bloem, kristalsuiker, de gesmolten boter en kaneelpoeder door elkaar
- Bedek het muffin beslag met het kruimelbeslag en bak de muffins binnen 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven
Details
Tip: Test met een satéprikker of de muffins gaar zijn wanneer ze uit de oven komen. Als de satéprikker er droog uitkomt zijn de muffins gaar.
Benodigdheden
Oven, muffinvorm voor 12 muffins