Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 4
Eet deze heerlijke Bosbessen Kruimelcakejes warm als dessert met een bolletje vanille ijs of serveer het als een cakeje voor bij de koffie! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 1 citroen
- 300gr kristalsuiker
- 375gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 225gr boter
- 1 ei
- 600gr verse bosbessen
- 4 theelepels Maizena
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Vet de bodem en zijkanten van een vierkante bakvorm (ongeveer 30cm) in met een beetje boter
- Rasp de citroen schil en zet deze apart
- Meng 200gr suiker, de bloem en bakpoeder in een beslag kom
- Voeg de zout en de citroenschil toe
- Voeg vervolgens de boter en het ei toe en meng alles goed door elkaar tot het een kruimelig beslag vormt
- Druk de helft van het deeg langs de bodem en rand van de bakvorm
- Meng de rest van de suiker, Maizena en citroensap in een beslag kom en voeg vervolgens de bosbessen toe
- Vul de beslag vorm gelijkmatig met het bosbessen mengsel
- Verkruimel de overgebleven deeg over de bessen laag
- Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten tot de bovenkant licht bruin is geworden
- Laat de cake volledig afkoelen en snijd het als laatste in vierkantjes
Details
Tip: Vervang de bosbessen door abrikozen en je bakt Abrikozen Kruimelcakejes! Ook erg lekker!
Benodigdheden
Oven, vierkante bakvorm