Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 12
Bosbessen Muffins! Gemakkelijk te maken en super lekker! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 80gr boter op kamertemperatuur
- 1 eetlepel honing
- 120gr kristalsuiker
- 1 eetlepel melk
- 2 eieren
- 260gr bloem
- 1 zakje bakpoeder (16gr)
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel vanille extract
- 175gr bosbessen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met een beetje boter
- Klop de boter samen met de honing en suiker tot een luchtig mengsel
- Voeg al kloppend beetje bij beetje de eieren en de melk toe
- Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag, voeg het citroensap en het vanille extract toe en mix het met een elektrische mixer tot een glad geheel
- Spatel als laatste de bosbessen er voorzichtig doorheen
- Vul de bakvorm met het beslag en zet het 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de bosbessen muffins 15 minuten afkoelen in de vorm
Details
Tip: test met een satéprikker of de cupcakes wel gaar zijn van binnen. Wanneer de prikker er droog uit komt zijn ze gaar.
Benodigdheden
Oven, muffinbakvorm met 12 vormpjes, elektrische mixer