Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 40gr bloem
- zout
- 75ml water
- 30gr boter
- 1 ei
- 300gr pure chocolade
- 200ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Meng het zout met de bloem. Smelt de boter met 75ml water. Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur
- Schep de bloem erbij en roer goed door. Klop het ei los en schenk het geleidelijk en al roerend bij de bloem. Als het beslag er soepel en glanzend uitziet, zit er genoeg ei in
- Schep 4 bergjes beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat veel ruimte tussen de bergjes
- Bak de soezen 20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat de soezen helemaal afkoelen
- Breek de chocolade in blokjes en laat ze op een heel laag vuur (au bain marie) smelten
- Doop de bovenkanten van de soezen in de chocolade en laat de chocolade stollen
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak. Maak met het spuitmondje een gaatje aan de onderkant van de soezen en vul ze met de slagroom
- Zet de soezen ongeveer 10 minuten in de vriezer
Details
Bossche Bollen worden ook wel chocolade bollen genoemd en komen oorsprokelijk (zoals de naam al doet vermoeden) uit Den Bosch.
Benodigdheden
Oven