Botercrème

0
2274
botercreme
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 12

Botercrème

Botercrème is een veelzijdige en smaakvolle frosting die gebruikt wordt voor het decoreren van taarten, cupcakes, en andere gebakken goederen. Het heeft een rijke en romige textuur, en kan worden gemaakt met verschillende smaken en kleuren om aan elke voorkeur te voldoen. De geschiedenis gaat terug tot de 19e eeuw, en het wordt nog steeds veel gebruikt in moderne bakkerijen en keukens.

De oorsprong

De oorsprong is niet precies bekend, maar het wordt algemeen aangenomen dat het voor het eerst werd gemaakt in de 19e eeuw in Frankrijk. Het werd gebruikt om taarten te decoreren en de smaak van de boter te verbeteren. In de loop van de tijd is het recept geëvolueerd en zijn er verschillende varianten ontstaan. In de Verenigde Staten is botercrème bijvoorbeeld populair in zowel de Italiaanse als de Zwitserse variant.

Het kan op verschillende manieren worden gebruikt in de bakkerij. Het wordt vaak gebruikt als frosting voor taarten en cupcakes, maar kan ook worden gebruikt als vulling voor gebakjes en koekjes. De creme kan ook worden gebruikt als een basis voor andere smaken, zoals chocolade of citroen, door simpelweg extra ingrediënten toe te voegen.

Het basisrecept

Het basisrecept bestaat uit boter en poedersuiker, die samen worden gemengd tot een romige consistentie. Andere ingrediënten, zoals vanille-extract, zout en melk, kunnen worden toegevoegd om de smaak en textuur van de botercrème aan te passen. Om botercrème een kleur te geven, kan voedingskleurstof worden toegevoegd.

De creme kan ook worden aangepast aan speciale diëten en voedingsbehoeften. Bijvoorbeeld, veganistische botercrème kan worden gemaakt met plantaardige margarine en poedersuiker, terwijl lactosevrije botercrème kan worden gemaakt met lactosevrije melk en boter.

Naast het gebruik als frosting, kan het ook worden gebruikt als basis voor andere toppings en decoraties. Bijvoorbeeld, chocolade ganache kan worden gemaakt door gesmolten chocolade aan botercrème toe te voegen. Botercrème kan ook worden gebruikt als een glazuur voor koekjes en andere gebakken goederen.

Kortom, het is een veelzijdige en smaakvolle frosting die wordt gebruikt in de bakkerij. Het heeft een rijke en romige textuur en kan worden aangepast aan verschillende smaken en diëten. Botercrème wordt nog steeds veel gebruikt in moderne bakkerijen en keukens. Het zal waarschijnlijk een favoriet blijven onder bakliefhebbers over de hele wereld.

 

klik hier voor meer taartrecepten

Botercrème is de perfecte manier om bijvoorbeeld cupcakes te versieren! Het is ook nog eens gemakkelijk te maken en lekker!

Ingrediënten

  • 275 gram poedersuiker
  • 275 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

  1. Doe de zachte boter in een kom en mix het tot een luchtige zachte massa
  2. Voeg vervolgens langzaam de poedersuiker toe en mix het geheel tot een mooie crème
  3. Voeg als laatste het hete water en de vanille extract toe

Details

Tip: Je kan botercrème gemakkelijk kleuren met een drupje levensmiddelenkleurstof. Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt.

Benodigdheden

Mixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here