Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Bouillon Met Aziatisch Gekruide Gehaktballetjes is een echt voorjaarsgerecht. Het is mild en licht van smaak en daarmee ideaal als voorgerecht of lunchgerecht. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 ui, fijngesneden
- 1 eetlepel fijngesneden gember
- 750ml kippenbouillon
- Aziatisch Gekruide Gehaktballetjes
- 250gr gehakte spinazie
- 2 geklutste eieren
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel citroensap
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui en gember totdat de ui zacht en glazig is
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Matig het vuur, voeg de gehaktballetjes toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg vervolgens de spinazie toe en kook het geheel voor nog ongeveer 5 minuten op matig vuur
- Schenk langzaam beetje bij beetje al roerend de geklutste ei door de soep
- Voeg als laatste de vissaus en citroensap toe, roer het even goed door en laat het nog een paar minuten zachtjes koken