Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 25
Ingrediënten
- 800ml gecondenseerde melk
- 400gr kokosschaafsel
- 2 eetlepels ongezouten boter
Bereidingswijze
- Doe de gecondenseerde melk in een grote pan
- Voeg al roerend 350gr van de kokos toe
- Kook het mengsel al roerend op laag vuur gedurende 15 minuten
- Zorg ervoor dat het mengsel voordurend tegen het kookpunt aan zit om te voorkomen dat het aanbrand
- Haal de pan van het vuur en roer de boter door het kokos mengsel
- Zet de pan in de koelkast gedurende 20 tot 30 minuten
- Rol met beboterde handen kleine balletjes van ongeveer 2,5cm
- Rol elk balletje door de rest van de kokos en plaats ze in een papieren bak vormpjes
Deze ga ik maken, lijkt me heerlijk
Veel kookplezier! Groetjes, Sabine
Ik heb deze eergisteren gemaakt. Ze zijn lekkerder nadat ze in de koeling hebben gelegen. Ik heb er een hazelnoot ingedaan. Ga deze zeker vaker maken. Ik heb alleen wel de helft gemaakt, is meer dan genoeg 🙂
Ik heb ze vandaag gemaakt en ik heb amandelen toegevoegd ze zijn heerlijk. inderdaad ze moeten in de koeling
Leuk om te horen! Groetjes, Sabine!