Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 12 stuks
Deze truffels, ook wel ‘brigadeiros’ genoemd zijn afkomstig uit Brazilië worden overal in het land gegeten. Gelukkig hoef je voor deze traktatie niet het vliegtuig in want ze zijn ook heel makkelijk thuis te maken. Alles wat je nodig hebt zijn 4 Ingrediënten en een klein beetje geduld. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 eetlepels cacao poeder
- 2 eetlepels boter
- 1 tl vanille extract (optioneel)
- Hagelslag
Bereidingswijze
- Zeef de cacao poeder en meng het met een garde door de gecondenseerde melk.
- Smelt de boter in een pannetje en roer het mengsel van gecondenseerde melk hier doorheen. Kook het mengsel op midden/hoog vuur terwijl je roert. Na ongeveer 10 minuten zul je zien dat het mengsel dikker wordt en niet meer vloeibaar is. Het zal dan ook meer aan je lepel blijven zitten. Als je het vanille extract gebruikt kan je deze er nu doorheen roeren.
- Beboter een bord en schep het mengsel hier op. Laat het nu volledig afkoelen in de koelkast.
- Rol balletjes van het truffel mengsel en rol ze door de hagelslag. Je kan een maatschepje van een eetlepel gebruiken om gelijke hoeveelheden te krijgen.
Details
De truffels zijn het beste te bewaren in een gesloten plastic bak op kamertemperatuur. Als je ze langer dan 2 dagen wil bewaren kan je ze het beste in de koelkast opbergen.
Benodigdheden
Garde