Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Deze heerlijke Broccoli Kaassoep recept is stevig van structuur en smaak. Het is gemakkelijk te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- 400gr broccoli
- 125gr schouderham
- 400gr gecondenseerde melk
- 200gr geraspte kaas
- 125gr schouderham
- Zout en vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Versnipper de ui en fruit deze in een soeppan op laag vuur
- Hak de knoflook fijn, voeg het toe aan de pan en bak het nog zo'n 30 seconden mee op laag vuur
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Was de broccoli en snij het in kleine roosjes
- Voeg de broccoli toe aan de pan en laat het geheel 15 minuten koken
- Snij ondertussen de schouderham in kleine blokjes en voeg het toe aan de soep
- Voeg vervolgens de gecondenseerde melk en de kaas toe, matig het vuur en blijf roeren tot de kaas is opgelost
- Laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen op matig vuur
- Breng het Broccoli Kaassoep recept op smaak met zout en peper