Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6
Een nieuwe dag, een nieuwe soep! Vandaag is het resultaat Broccoli Kaassoep! Echt verrukkelijk, en groot favoriet bij mijn kinderen! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 fijngesneden ui
- 3 eetlepels boter
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gemalen kurkuma
- 60gr bloem
- 400ml kookroom
- 1 liter kippenbouillon
- 250gr geraspte kaas
- 500gr broccoli roosjes
- zout en vers gemalen peper naar smaak
- een paar takjes verse tijm
Bereidingswijze
- Bak de ontbijtspek in een grote soeppan totdat deze krokant begint te worden
- Voeg de fijngesneden ui toe en bak het geheel ongeveer een minuut
- Voeg de boter en vervolgens wanneer deze gesmolten is de gedroogde tijm en kurkuma toe
- Meng het goed door elkaar en zeef vervolgens de bloem door het mengsel
- Roer de bloem een paar minuten door de spek en ui en voeg vervolgens al roerend de room en bouillon toe
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur op de laagste stand en roer de geraspte kaas door de soep
- Voeg als laatste de broccoli toe en laat de soep ongeveer 10 minuten sudderen totdat de broccoli gaar is
- Breng de soep op smaak met zout en peper
- Garneer de Broccoli Kaassoep met een takje verse tijm