Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 2
Ook al is dit Zondags Broodje Gezond één van de vele varianten van een broodje gezond, het is wel één van de lekkersten! De combinatie koriander en gemberjam geeft het broodje een verassende smaak! Ik heb het Zondags Broodje Gezond genoemd omdat het één van de favoriete gerechten van mijn partner is tijdens een gezellige zondagse brunch met onze familie.
Ingrediënten
- 4 sneetjes bruinbrood
- halfvolle mayonaise
- 4 plakjes ham
- 4 plakjes jong belegen kaas
- 1/4 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- ijsbergsla
- komkommer
- 8 takjes verse koriander
- 2 eieren
- gemberjam
Bereidingswijze
- Smeer twee sneetjes brood in met een beetje mayonaise
- Beleg deze twee sneetjes met de plakjes ham en vervolgens de kaas
- Verdeel de rode ui over de 2 sneetjes en beleg het met een beetje ijsbergsla een een paar dunnen plakjes komkommer
- Pluk de blaadjes van de takjes koriander en verspreid het over de twee sneetjes brood
- Bak twee eieren in een koekenpan en leg deze vervolgens bovenop de koriander
- Besmeer de twee overgebleven plakjes brood met gemberjam en bedek hiermee de reeds belegde broodjes