Cannelloni met Spinazie en Ricotta

0
2345
cannelloni-met-spinazie-en-ricotta
cannelloni-met-spinazie-en-ricotta
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4

Pasta, we eten het zo vaak. Meestal macaroni, spaghetti, bolognese of carbonara. Maar er zijn veel meer soorten pasta waar Cannelloni er één van is. Daarom wil ik dit Cannelloni met Spinazie en Ricotta recept graag met jullie delen. Het is super eenvoudig en echt verrukkelijk! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 250gr gesneden spinazie
  • 500gr ricotta
  • 1 losgeklopt ei
  • zout en peper naar smaak
  • 1 versnipperde ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 650ml tomatensaus
  • 100ml melk
  • 250gr cannelloni
  • 1 handje vol geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Meng de spinazie met de ricotta, het ei, voeg zout en peper toe naar smaak en meng het geheel goed door elkaar
  2. Verwarm de oven voor op 190°C
  3. Fruit de ui in een koekenpan met de olijfolie en bak op het laatst de knoflook even mee
  4. Voeg de tomatensaus en de melk toe en laat het 10 minuten koken
  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met een grote lepel tomatensaus zodat de cannelloni uiteindelijk niet aan de schaal vast bakt
  6. Vul de cannelloni buizen met de ricotta vulling en leg ze in de ovenschaal
  7. Schep de rest van de tomatensaus over de cannelloni
  8. Strooi de geraspte mozzarella over de pasta en zet het vervolgens gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Laat de Cannelloni met Spinazie en Ricotta even afkoelen voor het serveren

Details

Tip: Serveer de Cannelloni met Spinazie en Ricotta met een lekkere frisse salade.

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here