Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6
Een broodje krabsalade, wie kent het niet? Het komt in vele varianten voor maar deze is minder goed bekend. Dit Caribische Krabsalade recept heb ik ontdekt tijdens een vakantie op de bovenwindse eilanden! De ananas en rozijnen in combinatie met de limoensap geeft het een heerlijke zoete frisse smaak! Lekker op een broodje of toastje!
Ingrediënten
- 75gr rozijnen
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel water
- 150gr surimi
- 100gr verse ananas in kleine stukjes gesneden
- 1 wortel, fijngehakt
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels kokosmelk
- sap van een halve limoen
- snufje verse nootmuskaat
- zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
- Was de rozijnen en laat ze 5 minuten wellen in een theelepel witte wijnazijn verdunt met een eetlepel water
- Snijd ondertussen de surimi en ananas in kleine stukjes en doe het in een kom
- Voeg de wortel, rozijnen, mayonaise en kokosmelk toe en roer het goed door elkaar
- Vers de halve limoen uit boven de kom en breng het geheel op smaak met een snufje vers geraspte nootmuskaat, zout en peper