Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 4
Deze Caribische Mais Soep met Knoedels moet je absoluut eens proberen! Laat je niet afschrikken door de vele ingrediënten. Het is redelijk simpel te bereiden en erg lekker!
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 grote versnipperde ui
- 3 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 stengel bleekselderij, blokjes gesneden
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 3 takjes tijm
- 2 eetlepels peterselie
- 200gr spliterwten
- 750ml groentebouillon
- 750ml water
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 1 grote zoete aardappel, in blokjes gesneden
- 4 aardappelen, in blokjes gesneden
- 500gr pompoen, in blokjes gesneden
- 400ml kokosmelk
- 300gr mais uit blik, uitgelekt
- 1 grote wortel, in blokjes gesneden
- 3 maiskolven, in stukken gesneden
- 100gr bloem
- snufje zout
- 1 theelepel witte basterd suiker
- 3 eetlepels water
Bereidingswijze
- Verhit de plantaardige olie in een grote soep pan
- Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, koriander, bieslook en tijm toe
- Bak het geheel een paar minuten op middelhoog vuur
- Voeg de spliterwten toe en roer het geheel goed door
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, behalve de maiskolven, bloem, snufje zout, suiker en 3 eetlepels water
- Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens 60 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes pruttelen op laag vuur
- Mix ondertussen de bloem met het zout en suiker in een grote kom
- Voeg de eetlepels water toe en maak één grote deegbal
- Laat het deeg 10 minuten rusten alvorens je er kleine knoedels van rolt
- Nadat de soep 60 minuten heeft staan pruttelen voeg je de maiskolven en knoedels toe
- Laat de soep vervolgens nog 20 minuten zachtjes koken