Caribische Mais Soep met Knoedels

0
3040
caribische-mais-soep-met-knoedels
caribische-mais-soep-met-knoedels
Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 4

Deze Caribische Mais Soep met Knoedels moet je absoluut eens proberen! Laat je niet afschrikken door de vele ingrediënten. Het is redelijk simpel te bereiden en erg lekker!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote versnipperde ui
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 stengel bleekselderij, blokjes gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 3 takjes tijm
  • 2 eetlepels peterselie
  • 200gr spliterwten
  • 750ml groentebouillon
  • 750ml water
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 4 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 500gr pompoen, in blokjes gesneden
  • 400ml kokosmelk
  • 300gr mais uit blik, uitgelekt
  • 1 grote wortel, in blokjes gesneden
  • 3 maiskolven, in stukken gesneden
  • 100gr bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel witte basterd suiker
  • 3 eetlepels water

Bereidingswijze

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote soep pan
  2. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, koriander, bieslook en tijm toe
  3. Bak het geheel een paar minuten op middelhoog vuur
  4. Voeg de spliterwten toe en roer het geheel goed door
  5. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, behalve de maiskolven, bloem, snufje zout, suiker en 3 eetlepels water
  6. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens 60 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes pruttelen op laag vuur
  7. Mix ondertussen de bloem met het zout en suiker in een grote kom
  8. Voeg de eetlepels water toe en maak één grote deegbal
  9. Laat het deeg 10 minuten rusten alvorens je er kleine knoedels van rolt
  10. Nadat de soep 60 minuten heeft staan pruttelen voeg je de maiskolven en knoedels toe
  11. Laat de soep vervolgens nog 20 minuten zachtjes koken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here