Cassave frietjes

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4

Een favoriet uit zuid Amerika! Persoonlijk vind ik deze frietjes lekkerder dan die van aardappel gemaakt zijn. Ze zijn zacht van binnen en extra knapperig van buiten. Cassave kan je vinden in de plaatselijke toko en in de grotere steden soms ook op de markt.

Ingrediënten

  • 1 grote cassave
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel verse fijngesneden koriander (optioneel)
  • 1/2 eetlepel zout
  • Peper
  • Olie of frituurvet

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan water met zout op hoog vuur. Verwijder ondertussen de schil van de cassave en snijd deze in vieren. Snijd ieder stuk 2 keer door de lengte zodat je dunne lange stukken krijgt. Kook de cassave nu totdat deze goed zacht zijn en uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
  2. Giet de cassave nu af en doe er nu de boter en de koriander bij en roer dit door de cassave. Laat ze nu goed uitstomen zodat ze droog worden. Snijd de cassave nu in dikke frieten. (Snijd ze niet te dun anders vallen ze uit elkaar.)
  3. Giet een laag olie in een grote koekenpan of zet de frituurpan aan. Bak de cassave nu rondom totdat deze net van kleur begint te veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here