Champignons In Pittige Curry

0
3299
champignons-in-pittige-curry
champignons-in-pittige-curry
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

Champignons In Pittige Curry is een traditioneel Indiaas gerecht uit de streek Odisha. De lokale naam is "Odia Chatu Besara". Het is een lekker recept en je kan het zowel als bijgerecht of hoofdgerecht serveren met rijst en verse groenten. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 400gr champignons
  • 1,5 eetlepel bruine mosterdzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 5 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 aardappel
  • 2 eetlepel plantaardige olie
  • 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • snufje zout
  • klein handje fijngesneden verse koriander

Bereidingswijze

  1. Spoel de champignons goed schoon onder stromend water en laat ze uitlekken
  2. Doe de mosterdzaad, komijnzaad, korianderzaad, kerriepoeder, sambal en knoflook in een keukenmachine en maal het tot een dikke pasta. Voeg een klein beetje water toe indien het te dik wordt
  3. Schil de aardappel en snij het in kleine stukjes
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem om middelmatig vuur
  5. Voeg de stukjes aardappel toe en bak het totdat de aardappel vrijwel geheel gaar is
  6. Laat de aardappel uitlekken op een vel keukenpapier
  7. Bak nu de tomaat in dezelfde pan voor ongeveer een minuut
  8. Voeg vervolgens de champignons toe en bak het geheel 6 minuten op hoog vuur
  9. Voeg de stukjes aardappel en de kurkuma toe, roer het even goed door en bak het geheel nog een paar minuten
  10. Voeg nu de curry pasta toe, roer het goed door en voeg beetje bij beetje voldoende water toe zodat het niet te dik wordt of aanbrand
  11. Voeg naar smaak zout toe en laat het vervolgens 5 minuten zachtjes pruttelen op matig vuur
  12. Garneer de champignons in pittige curry met de verse koriander

Details

Tip: Lekker als bijgerecht bij ieder Indiaas gerecht!

Benodigdheden

Keukenmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here