Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Deze makkelijke heerlijke Champignonsaus past perfect bij biefstuk of een ander stuk vlees. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 250gr champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 115ml rode wijn
- 225ml runderbouillon
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels koud water
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde peterselie
Bereidingswijze
- Bak de champignons in de boter en olie gedurende 3 tot 5 minuten onder af en toe roeren
- Voeg de rode wijn toe en laat het een paar minuten staan
- Voeg de runderbouillon toe en laat het ongeveer 5 minuten sudderen
- Mix de bloem en het water door elkaar tot een glad mengsel
- Roer het mengsel door de champignons tot het goed gemengd is
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het ongeveer in 1 minuut dik worden
- Voeg meer bouillon toe wanneer de saus te dik wordt
- Voeg als laatste peterselie en zout en peper toe naar smaak