Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4
Deze Champignonsoep met Cashewnoten is echt verrukkelijk! Heerlijk van smaak en lekker romig door de gepureerde cashewnoten. Echt het proberen waard! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 150gr cashewnoten
- 500gr champignons in plakjes gesneden
- 1 versnipperde ui
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200ml water
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- klein handje verse peterselie
Bereidingswijze
- Laat de cashewnoten wellen in een grote kom met water
- Roerbak de champignons, ui en knoflook in de olijfolie op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten
- Zet het vuur op de laagste stand en voeg de groentebouillon toe
- Laat het geheel 30 minuten pruttelen
- Laat de cashewnoten uitlekken, pureer het samen met het water in een blender tot een romig geheel en voeg het toe aan de soep
- Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en laat het nog 20 minuten zachtjes pruttelen
- Breng de Champignonsoep met Cashewnoten op smaak met zout en peper en garneer het met een klein takje verse peterselie
Details
Tip: Serveer deze verrukkelijke soep met een paar stukjes knoflookbrood of stokbrood.
Benodigdheden
Keukenmachine