Champignonsoep met Cashewnoten

0
2247
champignonsoep-met-cashewnoten
champignonsoep-met-cashewnoten
Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4

Champignonsoep met cashewnoten is een soepgerecht dat bestaat uit champignonsoep met toegevoegde cashewnoten voor extra smaak en textuur. Champignonsoep is een romige soep gemaakt van champignons, bouillon en room. Het wordt meestal op smaak gebracht met kruiden en specerijen zoals tijm, knoflook, ui en zwarte peper.

Om champignonsoep met cashewnoten te maken, worden meestal geroosterde cashewnoten aan de soep toegevoegd, waardoor het een extra knapperige textuur krijgt. De noten kunnen ook worden fijngemalen en door de soep worden gemengd voor een romige, nootachtige smaak. Soms worden ook andere ingrediënten toegevoegd, zoals wortelen, selderij en aardappelen, om de soep een extra smaakdimensie te geven.

Champignonsoep met cashewnoten is een heerlijke en voedzame soep die vaak als voorgerecht wordt geserveerd in restaurants. Het kan ook thuis worden gemaakt en is een geweldige optie voor vegetariërs en mensen die op zoek zijn naar een gezonde maaltijd.

Klik hier voor meer vegetarische recepten

Deze Champignonsoep met Cashewnoten is echt verrukkelijk! Heerlijk van smaak en lekker romig door de gepureerde cashewnoten. Echt het proberen waard! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 150gr cashewnoten
  • 500gr champignons in plakjes gesneden
  • 1 versnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 200ml water
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • klein handje verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Laat de cashewnoten wellen in een grote kom met water
  2. Roerbak de champignons, ui en knoflook in de olijfolie op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten
  3. Zet het vuur op de laagste stand en voeg de groentebouillon toe
  4. Laat het geheel 30 minuten pruttelen
  5. Laat de cashewnoten uitlekken, pureer het samen met het water in een blender tot een romig geheel en voeg het toe aan de soep
  6. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en laat het nog 20 minuten zachtjes pruttelen
  7. Breng de Champignonsoep met Cashewnoten op smaak met zout en peper en garneer het met een klein takje verse peterselie

Details

Tip: Serveer deze verrukkelijke soep met een paar stukjes knoflookbrood of stokbrood.

Benodigdheden

Keukenmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here