Champignonsoep met tuinkruiden Crème Fraîche

0
2102
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6

Champignonsoep Met Tuinkruiden Creme Fraiche. Een super lekker gerecht dat je kan serveren als voorgerecht of bij de lunch. Heerlijk van genieten! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 80gr boter
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 500gr champignons, in plakjes gesneden
  • 200gr oesterzwammen, in reepjes gesneden
  • 200gr cantharellen, in tweeën gesneden
  • 80ml droge sherry
  • 1,5l groentebouillon
  • zout en vers gemalen peper
  • 200ml creme fraiche
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden lente ui
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een grote soeppan en voeg vervolgens de gesneden sjalotjes, bleekselderij en knoflook toe
  2. Bak het geheel ongeveer 2 minuten en voeg de champignons, oesterzwammen en cantharellen toe
  3. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Roer het wel regelmatig door
  4. Voeg de sherry toe en breng het geheel opnieuw aan de kook
  5. Laat het 1 minuut doorkoken alvorens je de bouillon toe voegt
  6. Laat het geheel nogmaals 15 minuten koken
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de helft van de soep met een staafmixer
  8. Voeg dit weer toe aan de pan en zet de champignonsoep voor nog een paar minuten op het vuur
  9. Meng ondertussen de peterselie, lente ui en bieslook door de creme fraiche
  10. Serveer de soep in kommen met een paar lepels creme fraiche als garnering

Benodigdheden

Staafmixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here