Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6
Champignonsoep Met Tuinkruiden Creme Fraiche. Een super lekker gerecht dat je kan serveren als voorgerecht of bij de lunch. Heerlijk van genieten! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 80gr boter
- 3 sjalotjes, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 500gr champignons, in plakjes gesneden
- 200gr oesterzwammen, in reepjes gesneden
- 200gr cantharellen, in tweeën gesneden
- 80ml droge sherry
- 1,5l groentebouillon
- zout en vers gemalen peper
- 200ml creme fraiche
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden lente ui
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een grote soeppan en voeg vervolgens de gesneden sjalotjes, bleekselderij en knoflook toe
- Bak het geheel ongeveer 2 minuten en voeg de champignons, oesterzwammen en cantharellen toe
- Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Roer het wel regelmatig door
- Voeg de sherry toe en breng het geheel opnieuw aan de kook
- Laat het 1 minuut doorkoken alvorens je de bouillon toe voegt
- Laat het geheel nogmaals 15 minuten koken
- Haal de pan van het vuur en pureer de helft van de soep met een staafmixer
- Voeg dit weer toe aan de pan en zet de champignonsoep voor nog een paar minuten op het vuur
- Meng ondertussen de peterselie, lente ui en bieslook door de creme fraiche
- Serveer de soep in kommen met een paar lepels creme fraiche als garnering
Benodigdheden
Staafmixer