Champignonsoep volgens Oma’s recept

0
1724
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 4 ons champignons, schoongemaakt en grof gesneden
  • 2 ons champignons in plakjes gesneden.
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 1/2 liter bouillon (groente of kippen-)
  • 50 gram margarine
  • 60 gram gezeefde bloem
  • 1 bosje peterselie
  • 1 liter volle melk
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de grof gesneden champignons en de uien in de bouillon gedurende ongeveer een half uur. Laat het enigszins afkoelen en pureer het geheel in de keukenmachine*. Neem een pan met een dikke bodem en verhit de boter langzaam totdat deze niet meer bruist. Voeg langzaam de bloem toe en kook het geheel op een laag vuur gedurende ongeveer 3 minuten. Blijf steeds roeren, tot je een blanke, gladde 'roux' hebt. Zet het vuur uit en voeg geleidelijk, onder voortdurend roeren, de melk toe. Breng het aan de kook en roer tot het dikker wordt. Voeg het gepureerde uien/champignon/bouillon mengsel toe en laat 20 minuten langzaam koken. Voeg in de laatste 10 minuten de plakjes champignons en de peterselie toe en breng het geheel goed op smaak met peper en zout.

Benodigdheden

Keukenmachine

Boodschappen Boodschappen

1 REACTIE

  1. Er mag wat mij betreft bij de 200 Gr. Champignons een bosje Provençaalse kruiden
    Toegevoegd worden.Het liefst verse.
    Er hoeft dan ook minder zout bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here