Cheesecake Chocolade Mousse

0
2375
cheesecake-chocolade-mousse
cheesecake-chocolade-mousse
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 8

Dit nagerecht is perfect voor de warmere dagen wanneer je geen zin hebt om gebruik te maken van een oven. Het is gemakkelijk van tevoren te maken omdat het tijd nodig heeft om dikker te worden. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr melk chocolade
  • 250ml slagroom
  • 1/2 theelepel oploskoffie
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2,5 eetlepel boter
  • 225gr roomkaas
  • 150ml gecondenseerde melk

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie en voeg vervolgens de oploskoffie en vanille extract toe
  2. Laat het chocolade mengsel afkoelen tot kamertemperatuur
  3. Klop de slagroom tot deze stijf is en roer het door het chocolade mengsel
  4. Schenk het mengsel in 8 individuele (whiskey) glazen tot ze half vol zijn. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte overblijft voor de cheesecake laag
  5. Plaats de glazen 3 tot 4 uur in de koelkast
  6. Klop de roomkaas in een mengkom voor ongeveer 1 minuut tot deze zacht is geworden
  7. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop het tot één glad mengsel
  8. Schenk het mengsel bovenop de chocolade mousse en zet het wederom 3 tot 4 uur in de koelkast

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here