Chileense Honing IJs (Helado de Miel)

0
1085
chileense-honing-ijs
chileense-honing-ijs
Voorbereiding: -1 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 5

Ingrediënten

  • 500 ml room
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 190 ml vloeibare honing
  • 50gr amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Voeg de melk en room bijelkaar en breng het aan de kook
  2. Haal het van het vuur en zet het apart
  3. Mix de eieren met de honing en voeg onder het mixen het melk-room mengsel toe
  4. Doe alles in een pan laat het op laag vuur warm worden totdat het bijna begint te koken. Blijf constant roeren. Let op: Het mengsel mag niet koken!
  5. Haal alles door een zeef, voeg de amandelschaafsel toe en roer het even goed door
  6. Zet het vervolgens tenminste 4 uur in een bak in de vriezer
  7. Klopt het daarna met de mixer totdat het ijs romig is en zet het weer in de vriezer totdat je het dessert serveert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here