Ingrediënten
- 500 gr gehakt
3 teentjes knoflook
1 blikje kidney bonen (400gr)
1/2 blikje mais (200 gr)
1 ui
400 gram tomatenblokjes (mag uit blik
1 rode paprika
1 tl cayenne peper
1 tl knoflook poeder
2 tl paprikapoeder
1 1/2 tl komijnpoeder
1 tl oregano
1 runder bouillonblokje
3 eetlepels tomaten pasta
zout / peper
1/2 tl suiker
1 tl olijfolie
125 ml water
Bereidingswijze
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur rul.Als het gehakt bijna gaar is voeg je alle kruiden toe en bak je dit enkele minuten mee zodat alle geuren vrijkomen. Voeg het water toe en daarna de rest van de ingredienten. Breng het geheel aan de kook en en zet het gas daarna op de laagste stand. Laat het geheel minstens minuten lang pruttelen met de deksel op de pan en roer regelmatig. Voeg als het nodig is wat water toe.Proef de Chili con Carne nog even voordat je opschept en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.
Details
Serveertips:
We kennen natuurlijk allemaal de originele Chili con Carne met rijst, maar er zijn zó veel meer mogelijkheden. Eet je 'chili' eens met nachos, in een wrap, of over een gepofte aardappel. Bij de chili kan je zure room serveren, verse koriander, geraspte kaas of bijvoorbeeld avocado. Eet smakelijk