Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 3-4 personen
Met dit heerlijke tover je een Chinese ananaskip op tafel. Dit recept met Aziatisch tintje is zeker de moeite waard!
Ingrediënten
- Voor de kip:
- 2 kipfilets
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesam olie
- 1 ei
- Peper en zout
- 3 el bloem
- 3 el maizena
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 1 kopje ananas in blokjes
- 1 kopje ananassap
- 50 gram bruine suiker
- 1 el maizena
- 1 el sojasaus
- 1/2 tl azijn
Voor de saus:
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en marineer deze in de sesam olie, sojasaus, peper en zout. De kip is het lekkerste als je deze 2 uur lang marineert maar als je haast hebt kan dit ook korter.
- Voeg de ei, bloem en maizena toe en meng dit met de kip zodat er een beslag om de kipstukjes heen ontstaat. Schenk een laagje olie in een koekenpan en bak de kipstukjes aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat de kip uitlekken op wat keukenpapier.
- Zet een hapjespan op het vuur en voeg de ananas en de ananassap toe en breng dit aan de kook. Voeg de bruine suiker, de sojasaus en de azijn toe en laat de saus ongeveer 5 minuten doorkoken op laag vuur.
- Meng de eetlepel maizena met een eetlepel water en voeg dit aan de saus toe zodat deze wat induikt. Voeg de kip toe en meng deze door de saus. Serveer met witte rijst.