Een Chinese klassieker die je voortaan gewoon afhaalt in je eigen keuken.
Ingrediënten
- Voor de kip:
250 gram kipfilet
1.5 kopje maïzena
1 ei
peper en zout
olieVoor de saus:
250 ml ananassap
1 el sojasaus
90 gram bruine suiker
3 eetlepels azijn
3 eetlepels maïzena
80 ml water
Bereidingswijze
Voor 4 personen Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Klop het ei los en strooi de maïzena op een klein bord. Haal de kip door de maïzena, dan door de ei en daarna normaals door de maïzena.Schenk een flinke laag olie in de koekenpan zodat de kip voor de helft bedekt word. Als de olie heet is leg je de kipstukjes in de pan en bak je ze om en om totdat ze wat goudbruin zijn. Dit moet je waarschijnlijk in 2 keer doen omdat ze niet allemaal op de bodem van de pan passen. Leg de kip op een stuk keukenpapier en maak ondertussen de saus.Doe de ananassap, de sojasaus, de suiker en de azijn in een steelpannetje en breng al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus al roerend wat dikker worden en zet vervolgens het gas uit. Meng de saus met de kip of gebruik het als een dip. Serveer met witte