Bereidingstijd: 35 minuten
Van de heerlijke geur van deze Chocolade Bananen Cake alleen al begin je meteen te watertanden! Wat een feestje is deze cake! Ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- klontje boter
- 2 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 50ml melk
- 100gr bloem
- 2 eetlepels havermout
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 100gr gesmolten boter
- 50gr fijngehakte amandelen
- 3 geprakte bananen
- 50gr chocolade druppels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakblik in met een klontje boter
- Doe de eieren in een kom en voeg al kloppend de suiker en melk toe
- Voeg de bloem, havermout, cacaopoeder, havermout, bakpoeder, fijngehakte amandelen en gesmolten boter toe en klop het geheel tot een glad beslag
- Roer vervolgens de geprakte bananen en chocolade druppels door het beslag
- Vul de bakblik met het beslag en bak de Chocolade Bananen Cake 20 minuten in de oven
- Laat de cake eventjes afkoelen voordat je het uit de bakblik haalt
Details
Oven, cakevorm
Chocolade bananencake
Hallo een vraagje waar is bij het recept de 100 gram gesmolten boter voor ?
Alvast bedankt er staan heerlijke recepten in
Hoi Martina, bedankt voor je vraag. De 100 gram gesmolten boter kan je door het beslag doen zodat het iets zachter wordt. Ik ga het recept meteen aanpassen. Groetjes, Sabine