Braziliaanse Chocolade Bonbons (Brigadeiros)

0
2731
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 8

Ingrediënten

  • 400ml gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • hagelslag voor decoratie

Bereidingswijze

  1. Doe de gecondenseerde melk in een grote pan
  2. Voeg al roerend de cacaopoeder en het zout toe
  3. Kook het mengsel al roerend op laag vuur gedurende 15 minuten
  4. Zorg ervoor dat het mengsel voordurend tegen het kookpunt aan zit om te voorkomen dat het aanbrand
  5. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de vanille extract door het chocolade mengsel
  6. Zet de pan in de koelkast gedurende 20 tot 30 minuten
  7. Rol met beboterde handen kleine balletjes van ongeveer 2,5cm
  8. Rol elk balletje door de hagelslag en plaats ze in een papieren bak vormpjes

Details

Tip: Vervang de hagelslag voor kokos- of amandelschaafsel of gehakte pinda's voor extra variatie.

Benodigdheden

Papieren bakvormen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here