Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 8
Ingrediënten
- 400ml gecondenseerde melk
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 1/4 theelepel zout
- 3 eetlepels boter
- 1 theelepel vanille extract
- hagelslag voor decoratie
Bereidingswijze
- Doe de gecondenseerde melk in een grote pan
- Voeg al roerend de cacaopoeder en het zout toe
- Kook het mengsel al roerend op laag vuur gedurende 15 minuten
- Zorg ervoor dat het mengsel voordurend tegen het kookpunt aan zit om te voorkomen dat het aanbrand
- Haal de pan van het vuur en roer de boter en de vanille extract door het chocolade mengsel
- Zet de pan in de koelkast gedurende 20 tot 30 minuten
- Rol met beboterde handen kleine balletjes van ongeveer 2,5cm
- Rol elk balletje door de hagelslag en plaats ze in een papieren bak vormpjes
Details
Tip: Vervang de hagelslag voor kokos- of amandelschaafsel of gehakte pinda's voor extra variatie.
Benodigdheden
Papieren bakvormen