Chocolade Brownies recept

0
2641
chocolade brownies
chocolade brownies
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6

Ingrediënten

  • 200gr chocolade (puur)
  • 75gr in stukjes gehakte chocolade (puur)
  • 150gr boter, op kamertemperatuur
  • 150gr suiker
  • 2 eieren
  • 75gr bloem
  • 50gr grof gehakte walnoten

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 180 graden Celcius
  2. Hak 200 gram chocolade in stukken en smelt de chocolade in een pan. Dit gaat het beste door in 1 pan water te koken, daar een iets kleinere pan in zetten waar de chocolade in gesmolten wordt (au bain-marie)
  3. Laat dit nu iets afkoelen en klop vervolgens de boter, suiker en een snufje zout met een mixer tot het luchtig is
  4. Voeg al mixende de eieren toe en klop nog ongeveer 1 minuut
  5. Roer nu de gesmolten chocolade erdoor
  6. Spatel de bloem, de walnoten en de stukjes chocolade erdoor
  7. Schep het beslag in een bakblik of ovenschaal en zet het in de oven. Bak de brownies in 30 tot 35 minuten gaar
  8. Snijd de brownies in gelijke vierkante stukken

Details

Tip:Besmeer de brownies met een dun laagje chocoladesaus voor een nog intensere chocolade beleving!

Benodigdheden

Oven, mixer, bakblik of ovenschaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here