Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 200gr chocolade (puur)
- 75gr in stukjes gehakte chocolade (puur)
- 150gr boter, op kamertemperatuur
- 150gr suiker
- 2 eieren
- 75gr bloem
- 50gr grof gehakte walnoten
Bereidingswijze
- Zet de oven op 180 graden Celcius
- Hak 200 gram chocolade in stukken en smelt de chocolade in een pan. Dit gaat het beste door in 1 pan water te koken, daar een iets kleinere pan in zetten waar de chocolade in gesmolten wordt (au bain-marie)
- Laat dit nu iets afkoelen en klop vervolgens de boter, suiker en een snufje zout met een mixer tot het luchtig is
- Voeg al mixende de eieren toe en klop nog ongeveer 1 minuut
- Roer nu de gesmolten chocolade erdoor
- Spatel de bloem, de walnoten en de stukjes chocolade erdoor
- Schep het beslag in een bakblik of ovenschaal en zet het in de oven. Bak de brownies in 30 tot 35 minuten gaar
- Snijd de brownies in gelijke vierkante stukken
Details
Tip:Besmeer de brownies met een dun laagje chocoladesaus voor een nog intensere chocolade beleving!
Benodigdheden
Oven, mixer, bakblik of ovenschaal