Chocolade Cognac Truffels

0
1400
chocolade-cognac-truffels
chocolade-cognac-truffels
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Van gecondenseerde melk, chocolade, cognac en noten maak je vrij eenvoudig Chocolade Cognac Truffels!

Ingrediënten

  • 1 blikje á 397gr gecondenseerde melk
  • 500gr chocolade in stukjes gebroken
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepels cognac
  • 125gr fijngehakte pecannoten
  • 25gr kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Roer de gecondenseerde melk samen met de chocolade tot een gladde massa in een steelpannetje op laag vuur
  2. Haal de pan van het vuur en roer de vanille-extract en cognac door het chocolade mengsel
  3. Laat het geheel 3 tot 4 uur afgedekt afkoelen tot het voldoende stijf is
  4. verspreid de fijngehakte pecannoten samen met de kokosrasp over een bakplaat
  5. Maak kleine bolletjes van ongeveer 2cm van de chocolade en rol ze door de fijngehakte pecannoten en kokosrasp
  6. Bewaar de Chocolade Cognac Truffels afgedekt in de koelkast

Details

Tip: Speel een beetje met de hoeveelheden cognac en vanille-extract naar smaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here