Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Van gecondenseerde melk, chocolade, cognac en noten maak je vrij eenvoudig Chocolade Cognac Truffels!
Ingrediënten
- 1 blikje á 397gr gecondenseerde melk
- 500gr chocolade in stukjes gebroken
- 1 eetlepel vanille-extract
- 2 eetlepels cognac
- 125gr fijngehakte pecannoten
- 25gr kokosrasp
Bereidingswijze
- Roer de gecondenseerde melk samen met de chocolade tot een gladde massa in een steelpannetje op laag vuur
- Haal de pan van het vuur en roer de vanille-extract en cognac door het chocolade mengsel
- Laat het geheel 3 tot 4 uur afgedekt afkoelen tot het voldoende stijf is
- verspreid de fijngehakte pecannoten samen met de kokosrasp over een bakplaat
- Maak kleine bolletjes van ongeveer 2cm van de chocolade en rol ze door de fijngehakte pecannoten en kokosrasp
- Bewaar de Chocolade Cognac Truffels afgedekt in de koelkast
Details
Tip: Speel een beetje met de hoeveelheden cognac en vanille-extract naar smaak.