Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 20
Altijd leuk, bonbons of truffels maken! En de kinderen zijn er dol op! Deze Chocolade Kaneel Truffels zijn eenvoudig te maken en echt super lekker!
Ingrediënten
- 250gr pure chocolade hagelslag
- 125gr boter
- 225gr walnoten
- 100gr rozijnen
- 5 eetlepels cacao poeder
- 1,5 eetlepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze
- Breng een pan met een bodem heet water aan de kook en plaats een kleine steelpan in de pan met water
- Doe de hagelslag samen met de boter in de steelpan en smelt het au bain-marie
- Haal de steelpan uit de pan op het moment dat de chocolade is gesmolten
- Hak de walnoten samen met de rozijnen fijn in de keukenmachine
- Kneed de hagelslag door de noten rozijnenmengsel en rol er kleine balletjes van
- Meng het cacaopoeder met de kaneelpoeder en poedersuiker
- Zeef eventuele klontjes eruit
- Rol de chocolade balletjes door het poedermengsel
- Zet de Chocolade Kaneel Truffels minimaal een half uur in de koelkast
Benodigdheden
Keukenmachine