Bereidingstijd: 150 minuten
Personen: 12
Niks te doen op een regenachtige dag of heb je binnenkort een verjaardag en nog geen gebak? Maak dan nu deze overheerlijke Chocolade Karamel Gebak die bij iedereen in de smaak zal vallen! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- klontje boter om in te vetten
- 115gr roomboter
- 175gr bloem
- 55gr bruine basterdsuiker
- 175gr boter
- 115gr bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels stroop
- 400gr gecondenseerde melk
- 200gr pure chocolade, in stukjes
Vulling en glazuur:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Vet een vierkante taartvorm in van 23x23cm
- Voeg de boter, bloem en suiker toe aan een keukenmachine en mix het geheel door elkaar tot het dik wordt
- Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant tot glad
- Plaats de schaal in een oven en bak het in 20 tot 25 minuten tot het goudbruin is
- Maak ondertussen de vulling
- Doe de boter, suiker, stroop en gecondenseerde melk in een steelpan en verhit het geheel op laag vuur tot de suiker gesmolten is
- Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag en laat de karamel 6 tot 8 minuten pruttelen tot het dik en stroperig wordt
- Giet het mengsel over het de bodem en laat het 2 uur opstijven in de koelkast
- Smelt de chocolade au bain marie en laat die een beetje afkoelen voordat je die over de laag met karamel giet
- Laat het geheel weer 2 uur afkoelen in de koelkast tot de chocolade glazuur hard geworden is
- Snijd het gebak met een scherp mes in 12 stukken
Benodigdheden
Oven, vierkante taartvorm van ongeveer 23x23cm