Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 12
klik hier voor een heerlijke Chocolade Muffin Met Vanille IJs
Deze Chocolade Roomijs Taart Met Nectarine is echt heel makkelijk te maken! Je kan eindeloos variëren met verschillende smaken ij en fruit. Echt een aanrader! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 100gr chocolade druppels
- 100gr Kellogg's Rice krispies
- klontje boter
- 1 liter roomijs
- 3 nectarines
Bereidingswijze
- Smelt de chocoladedruppels au bain marie in een pan en meng de Kellogg's Rice krispies door de chocolade
- Vet een springvorm van ongeveer 22cm doorsnede lichtjes in met een beetje boter
- Vul de springvorm met de chocolade krispies mengsel, druk het tegen de onder- en zijkant zodat er een mooie egale taartbodem ontstaat
- Zet de springvorm 15 minuten in de vriezer zodat de bodem enigszins kan opstijven
- Haal de taartbodem uit de vriezer en vul het met de roomijs
- Zet het geheel voor minimaal 2 uur terug in de vriezer
- Was de nectarines en snij ze in dunne plakjes
- Haal de taart vlak voor het serveren uit de vriezer en beleg het met de plakjes nectarine
Details
Tip: Om eindeloos te variëren kan je de roomijs en nectarines vervangen door elke willekeurige schepijs en fruit!
Benodigdheden
Springvorm