Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Deze Chocolade Soufflé zitten boordevol heerlijke zachte chocolade! Ze hebben precies de juiste grootte en wanneer je ze meteen eet nadat ze uit de oven komen is er niets dat dit recept kan verslaan! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- klontje boter
- 200gr pure chocolade
- 2 eetlepels espresso
- 5 eieren
- 100gr kristalsuiker
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet vier kleine ceramische schaaltjes (ongeveer 8cm) in met boter
- Breng een pan met een bodem heet water aan de kook en plaats een kleine steelpan in deze pan met water
- Breek de chocolade in kleine stukjes, doe het in de steelpan en smelt het au bain-marie
- Meng de espresso door de chocolade en haal de steelpan uit de pan op het moment dat de chocolade is gesmolten
- Scheid de eierdooiers van het eiwit
- Voeg de suiker toe aan het eigeel en klop het tot een gladde massa in een grote kom
- Meng de chocolade met het eigeel
- Klop het eiwit samen met een snufje zout stijf in een grote kom
- Meng een derde van het eiwit door het chocolade mengsel
- Roer vervolgens beide mengsels rustig door elkaar
- Verdeel het mengsel over de vier schaaltjes
- Zet de schaaltjes 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Serveer de Chocolade Soufflé meteen
Benodigdheden
Oven